maanantai 25. maaliskuuta 2013

Menneitä muistellen

Näin talvisaikaan on mukava muistella menneen jahtikauden tapahtumia. Jousta tuli kannettua mukana lähes koko syksy ja tilanteita riitti. Pääsin yrittämään useampaa teertä ja jopa metsoakin pääsin nuolilla hätyyttelemään mutta heikoin tuloksin. Vasta kanalinnustuksen viimeisenä päivänä  rupes nuolet osumaan.
                                       Kameramies hieman myöhästyi videoinnissa :)

Tammikuu tulikin kytättyä ahkeraan jäniksiä ja kauriita. Olin eräänä lauantaina kyttäämässä kauriita, kun ruokinnalle tepasteli kaksi rusakkoa. Toinen rusakko (kuvassa) pysähtyi noin 8 metrin päähän ja tarjosi kylkeä. Ei muuta kuin pinni kohilleen ja keppi matkaan. Pakomatka osuman jälkeen vajaa metri.

Tammikuun 26. ja taas oltiin ständillä kyttäilemässä. Reilun parin tunnin istumisen jälkeen tuli ruokinnalle viisi kaurista. Siinä vaiheessa rupesi jännitys nousemaan ja lievä palelu katosi samantien. Noin varttitunnin odottelun jälkee yksi vasoista asteli hieman erilleen muista ja huomasin ampumatilanteen koittaneen.  Hitaasti jousi vireeseen, tarkka tähtäys etujalan taakse ja nuoli matkaan. Vaimea läpsähdys kieli nuolen osumasta ja kauriit säntäsivät metsään. Tilanteen rauhoituttua kipusin puusta alas tarkistamaan ampumapaikkaa. Paikalta löytyi verinen nuoli. Ei muutakuin nuoli talteen ja seuraamaan jälkiä metsään. Heti alkumetreillä rupesi löytymään verijälkiä ja toivo ensimmäisestä kauriista jousella rupesi vahvistumaan. Noin 40 metriä seurattuani näin lumessa tumman möykyn, "siellä se on!"  Ensimmäinen jousella saamani kauris oli tosiasia.


Kireitä jänteitä!
-Jouni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti